Arena: Gladiator League-lautapeli

ARENA: GLADIATOR LEAGUE -LAUTAPELI

Kampanjan lyhyt johdantoteksti”>Arena on legendaariseen gladiaattorimanageripeliin perustuva lautapeli, jossa pelaajan tavoitteena on voittaa Riimukallion sarjamestaruus.

 

Muistatko vielä klassisen Areena 5 -tietokonepelin tai Areena-pelisarjan muut huimat versiot?

Haluaisitko sukeltaa Areena-pelien maailmaan lautapelin muodossa? Pian se on mahdollista!

Saammeko esitellä tulevan lautapelin:
Arena: Gladiator League!

 

Ajatus klassikkopelin sovittamisesta lautapelin muotoon lähti Indie-lautapelisuunnittelija Tuomas Anttoselta. Areena-pelisarjan luoja Seppo Suorsa ja peligraafikko Vesa Valkonen pitivät ajatuksesta, ja päätös Arena: Gladiator League -pelin suunnittelun aloittamisesta tehtiin keväällä 2017.

Hanke toteutuu, mikäli kampanja saa kerättyä 2000 euroa pelin prototyypin painattamista varten. Kampanjan varsinainen tavoite on kerätä 10.000 euroa, jolloin pelin komponenteista voidaan suunnitella entistäkin laadukkaampia visuaalisesti, sisällöllisesti sekä materiaalivalintojen avulla.

 

Ensimmäinen Areena-tietokonepeli näki päivänvalon vuonna 1991. Se oli Commodore 64:lle tehty tekstipohjainen peli, jossa pelaajan käskyttämä gladiaattori taisteli tiensä gladiaattoriliigan mestariksi.

90-luvulla julkaistiin myös klassiset Windows-pelit, Areena-pelisarjan osat 2-5. Näissä peleissä manageri saa luotsattavakseen joukkueellisen monenkirjavia fantasiahahmoja. Näistä varsinkin Areena 5 on jättänyt minotaurin muotoisen muistijäljen monen innokkaan managerin muistoihin.

Areena julkaisut:
– Areena 1 (1991)
– Areena 2 (1995)
– Areena 3 (1996)
– Areena 4 (1997)
– Areena 5 (2000)
– Areena 6 (2012)
– Areena 7 (2014)
– Arena: Gladiator League (2018)

 


Muistatko vielä Areena 5 – pelin?

Pelisarjan uusin versio on selainpeli Areena 7, jota pelataan ja kehitetään edelleen.

Lautapelin gladiaattoriottelussa vastustajat lyödään nuijia, miekkoja, jousia ja loitsuja käyttäen. Perinteinen nopanheittely on korvattu monipuolisella taistelupakalla, josta joukkue saa taistelupisteitä kamppailuun. Taistelupakka antaa jännittävät mahdollisuudet tuoda taisteluun mukaan kriittisiä osumia sekä muita erikoistilanteita. Taistelun aikana pelaajat voivat pelata tapahtumakortteja, kuten Tosi Lihas, ja vaikuttaa taistelun kulkuun ratkaisevasti.

 

Pelivuoro sisältää normaalisti neljä vaihetta. Ensin pelaajat hankkkivat gladiaattoreita ja aseita markkinoilta. Kukin pelaaja muodostaa näistä korteista oman gladiaattorijoukkueen joiden avulla pelaajat mittelevät toisia kanssapelaajia vastaan.

Kunkin taistelun voittaja saa palkkioksi kokemuspisteitä ja pääsee jatkamaan kohti kovempia vastustajia. Häviäjä taas jää kamppailemaan mutasarjaan. Kauden päätyttyä sarjan voittaja pääsee pudotuspeleihin ja edelleen kohti Riimukallion mestaruusottelua.

Areena-lautapelin pdf-säännöt luettavissa:
http://bit.ly/2zcpQYX 

Gladiaattorit kehittyvät joka kaudella ja oppivat käyttämään uusia aseita. Taisteluita voittamalla pelaaja kerää kokemuspisteitä, joiden avulla on mahdollista nostaa markkinapakasta mahtiaseita. Pelin hahmot, aseet ja loitsut ovat kaikki tuttuja Areena-fantasiamaailmasta.

Gladiaattorijoukkue on helppo koota jalkeille, mutta parhaimman mahdollisen kokoonpanon rakentaminen vaatii nokkeluutta. Ritari on taitava käyttämään miekkaa, mutta joukkueen kannattaa ehkä kuitenkin panostaa jousiin tai loitsuihin. Paraskaan joukkue ei voi voittaa kaikkia otteluita. Pelaajan on käytettävä taktisia kykyjään ja arvioitava, missä taistelussa kannattaa laittaa kaikki peliin.

 

Arenan suunnittelun lähtökohtana on tehdä helposti lähestyttävä peli myös aloitteleville lautapelaajille. Pelin lyhyt sääntökirja on erittäin helppolukuinen ja myös lapsille sopiva. Nopeasti omaksuttava pelimekaniikka kätkee sisäänsä kuitenkin useita taktisia tasoja.

Seppo Suorsa, Areena Pelit
Kempeleläinen Areena-pelisarjan isä

Vesa Valkonen, Areena Pelit
Helsinkiläinen peligraafikko & mesenaatti-vastaava

Tuomas Anttonen, RUSH Games
Lappeenrantalainen indie-lautapelisuunnittelija

     

Areena-pelipakkaus sisältää:

1 x Sääntökirja
1 x Areena-maailman esittelykirjanen
2 x Pelilautaa
4 x Figuuria/Meepleä
4 x Kokemuspistemerkkiä
4 x Pistelaskumerkkiä
4 x Hyökkäystaktiikkamerkkiä32 x Gladiaattorikorttia
34 x Tapahtumakorttia
42 x Asekorttia
54 x Asebonuspolettia
61 x Taistelukorttia

Kielet: Suomi, Ruotsi, Englanti ja Saksa

Suositeltu ikä: 14
Pelaajamäärä: 2-4
Peliaika: 30-60 minuuttia

Pelin komponentit ovat korkeatasoisia:
– Pelilaudat 2 mm paksuja ja mattaviimeisteltyjä
– Kortit laadultaan vähintään 300gsm (Casino-laatu)
– Kortit white core-ytimellä (läpinäkymätön kortti)

Lautapelin ulkoasu & sisältö saattaa muuttua hieman alkuperäisestä – ainoastaan parempaan suuntaan!

Levitä sanaa joukkorahoituskampanjasta työstämme ystävillesi, heissä saattaa piileskellä vanha Areena-pelien Kaatotilastojen Kuningas/Kuningatar!

Areena Pelit www.seppos.net
Rush Games: www.rushgames.fi

Löydät meidät myös somesta:
https://www.facebook.com/areenapelit/
https://www.facebook.com/gamesrush

Kiitos paljon tuestasi!

Avaa Chat
1
Close chat
Moi! Jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa niin paina "Aloita" nappia aloittaaksesi keskustelu :)

Aloita